θ, όπως λέμε θάλασσα

Μια ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε για την τάξη μας η διδασκαλία του γράμματος Θ,θ. Γιατί η τάξη μας λατρεύει τη θάλασσα και συμμετέχει σε ειδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα προστασίας της θάλασσας και των ακτών, στο πρόγραμμα της HELMEPA JUNIOR.


Για το λόγο αυτό πέρα από τις συνηθισμένες διαδικασίες διδακτικής προσέγγισης του νέου γράμματος επεκταθήκαμε και σε δραστηριότητες που συνάδουν με τους στόχους του προγράμματος. Σας παρουσιάζουμε μία από αυτές που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη δασκάλα που διδάσκει Αισθητική Αγωγή στην τάξη μας, την κ. Τότα Πουλάκη:



Η δική μας θάλασσα


Τα παιδιά κατασκεύασαν το καινούριο γράμμα κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γλώσσας χρησιμοποιώντας θαλασσί γκοφρέ σε μικρές μπαλίτσες. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους έβαλαν να ταξιδεύει στην καρδιά του τεράστιου Θ και μία χάρτινη βαρκούλα, το Θαλασσόλυκο!


Αργότερα, την ώρα της Αισθητικής Αγωγής, γέμισαν τη θάλασσα και με πανέμορφα και πολύχρωμα ψαράκια. Κάντε κλικ στην εικόνα για να απολαύσετε το μέγεθος της φαντασίας τους!


Την επόμενη μέρα, Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, επισκεφθήκαμε το Παιδικό Μουσείο (δείτε εδώ περισσότερα) και παρακολουθήσαμε πρόγραμμα για το ΝΕΡΟ. Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον κύκλο του νερού και πώς η θάλασσα μας στέλνει το νερό που χρειαζόμαστε για τις ανάγκες μας.


Έτσι στο επόμενο μάθημα της Γλώσσας, την Τρίτη, όλα τα Πρωτάκια διάβασαν με μεγάλο ενθουσιασμό το κείμενο για τον Καραγκιόζη Θαλασσόλυκο:



Δείτε και ένα μικρό βιντεάκι που ετοιμάσαμε από τα ταξίδια μας στη θάλασσα της πρώτης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ωρολόγιο Πρόγραμμα


Συνεργασία με τους γονείς: Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα και ώρα 13.30