Ο κήπος της Πρώτης απέκτησε μήλα!




Για τον Κήπο της τάξης μας σας έχουμε ξαναμιλήσει. Σήμερα θα σας καλέσουμε και πάλι να τον επισκεφθείτε για να καμαρώσετε τα μήλα του!




Ε, ναι! Τι άλλα μήλα περιμένατε να φυτρώσουν στον κήπο της Πρώτης; Τα Μ και μ της Πρώτης Ανάγνωσης δοσμένα με εποπτικό και βιωματικό τρόπο.


Έτσι δίπλα στο φυσικό μήλο στήσαμε τις καρτελίτσες με την εικόνα και το καινούριο γράμμα αλλά και ολόκληρη τη λέξη με τονισμένη ιδιαίτερα την πρώτη φωνούλα.

Κι έπειτα πιάσαμε και φτιάξαμε καλαθάκια με πλαστελίνη και τα γεμίσαμε με τα δικά μας μήλα. Μήλα να δουν τα μάτια σας!

Ζωγραφίσαμε επίσης το καινούριο γράμμα και το συνδυάσαμε με σχετικές εικόνες:



Ένας μύλος και ένας Μεξικάνος με το σομπρέρο του. Για δείτε και θαυμάστε χρώματα και φαντασία τόσο στο καπέλο όσο και στα ρούχα του Μεξικάνου!

Αργότερα πήραμε εργασίες για το σπίτι "Το βιβλιαράκι του μ", με λέξεις από έντυπα που αρχίζουν από το καινούριο γράμμα.

Και στο τετράδιο γράψαμε την ωραιότερη λέξη του κόσμου που αρχίζει από μ: ΜΑΜΑ και μαμά. Φυσικά στην απέναντι σελίδα κολλήσαμε, τι άλλο; Μια φωτογραφία της μαμάς μας!

Να σας πούμε και μια σπαζοκεφαλιά που λύσαμε; Έβαλε η κυρία μας ένα βαζάκι μέλι και λίγα μακαρόνια πάνω στην έδρα και μας ζήτησε να βρούμε ποιο γλυκό μας θυμίζουν... Μερικοί, είναι αλήθεια, μπερδεύτηκαν λίγο και έλεγαν κάτι για "μακαρονόμελα". Έπειτα όμως ο νους μας πήγε στα Χριστούγεννα που πλησιάζουν και φωνάξαμε: Μ................. Α, τι; περιμένατε να σας το μαρτυρήσουμε; Τι σπαζοκεφαλιά θα ήταν τότε;

  • Μην ξεχάσουμε να σας πούμε ότι με ένα κλικ στις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε σε μεγαλύτερη προβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ωρολόγιο Πρόγραμμα


Συνεργασία με τους γονείς: Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα και ώρα 13.30