Τα Πρωτάκια στο Παιδικό Μουσείο



Τα Πρωτάκια πραγματοποίησαν σήμερα τη δεύτερη διδακτική τους επίσκεψη. Μαζί με τους συμμαθητές τους της άλλης πρώτης του σχολείου μας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Παιδικό Μουσείο, στην Πλάκα. Εμείς διαλέξαμε το Νερό. Τι άλλο; Αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουμε ξεκινήσει να μελετούμε αυτό το βασικό και πολύτιμο για τον άνθρωπο και τη ζωή αγαθό, το νερό, το νεράκι!

Φτάνοντας στο χώρο του Μουσείου χωριστήκαμε σε δυο ομάδες. Και οι δύο παρακολουθήσαμε το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα αλλά με διαφορετική σειρά.

Οι Αστερίες, τα Λιονταράκια και τα Αλεπουδάκια, δηλαδή οι ομάδες 4 - 5 και 6 της τάξης μας, ξεκίνησαν με τον Κύκλο του Νερού. Έπειτα ενημερώθηκαν για την ανάγκη μας για καθαρό νερό και πειραματικά γνώρισαν πώς μπορούμε να το καθαρίζουμε. Έπειτα πέρασαν στο χώρο των πειραμάτων της υδροστατικής και της υδροδυναμικής. Με απλό και παιγνιώδη τρόπο διέκριναν ποια σώματα επιπλέουν και ποια βουλιάζουν, ποια παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντίσταση κινούμενα στο νερό και τέλος κατασκεύασαν ένα μικρό σιντριβάνι. Στο τρίτο μέρος του προγράμματος έκαναν "παιχνίδια" με φυσαλίδες. Έμαθαν να τις φτιάχνουν, να τις ενώνουν, να τις μετράνε αλλά και πώς μπορεί κανείς να τις κάνει να ... χορεύουν!

Οι Τίγρεις, τα Σκυλάκια και οι Καρχαρίες, δηλαδή οι ομάδες 1 - 2 και 3 της τάξης, ακολούθησαν την αντίθετη σχεδόν πορεία, ξεκινώντας με τις φυσαλίδες και τελειώνοντας με τα πειράματα υδροστατικής και υδροδυναμικής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής μας στο Παιδικό Μουσείο και την παρακολούθηση του Προγράμματος για το Νερό, υποβάλαμε χτες και επίσημα αίτηση συμμετοχής στη HELMEPA JUNIOR. Ελπίζουμε πως σύντομα θα γίνει αποδεκτή και θα μας δοθεί η ευκαιρία να μελετήσουμε και άλλες διαστάσεις του θέματος "Νερό".

Υπενθυμίζουμε ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες της τάξης μας είναι ενταγμένες στο ευρύτερο πρόγραμμα που πραγματοποιεί το σχολείο μας σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με τίτλο:

Healthy body, healthy mind, healthy friendship

Να σημειώσουμε ότι στα ίδια πλαίσια το άλλο τμήμα της πρώτης, το Α1, παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Πώς κινώ το σώμα μου".



Με την ευκαιρία της σημερινής μας επίσκεψης, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε και αυτό το όμορφο βίντεο που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο, έναν ύμνο για το νερό. Αλλά και μερικά "σκληρά" βίντεο για το ίδιο θέμα. Γιατί μην ξεχνάτε την παροιμία: "Η αλήθεια είναι πικρή". Και ειδικά στο θέμα του νερού είναι δηλητήριο... Που απειλεί να εξολοθρεύσει τη ζωή από τον πλανήτη Γη:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ωρολόγιο Πρόγραμμα


Συνεργασία με τους γονείς: Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα και ώρα 13.30